Thursday, December 23, 2010

penyakit tiriod @ kanser tiriod??

ahad lepas aku dikejutkan bahawa aku mungkin menghadapi penyakit tiriod ataupun kanser tiriod..mcm xpercaya je...seperti biasa ahad lalu aku balik kg...dok syok sembang tiba2 maklong tegur leherku ade bonjolan kecil...maklong kata mungkin tiriod, die minta aku check dgn doktor...

dan isnin lepas, doktor mengesahkan kemungkinan aku suspek tiriod jenis Hyperthyroidism...aku perlu menunggu 3 minggu utk mengetahui ujian darah bg memastikan sama ada aku menghidapi tiriod atau tidak...ini adalah sbb2 kenapa doktor mengesyaki aku menghidapi Hyperthyroidism kerna aku mempunyai sebahagian daripada simptom ini:-
*Denyutan jantung yang laju
*Sentiasa gelisah
*Timbulnya perasaan marah
*Penurunan berat badan
*Rambut gugur
*tangan menggeletar
*Sukar untuk tidur (insomnia)
*kurang daya tahan terhadap kepanasan
*Pusingan haid tidak teratur
*Mata menjadi besar
*Turun berat badan mendadak walau selera naik
*Cirit Birit
*Lemah tubuh badan
*Osteoporosis

dan aku berdoa segala kemungkinan yg dinyatakan oleh doktor itu hanyalah satu kesilapan...dan aku redha sekiranya aku ditakdirkan menghidapi penyakit ini...sesungguhnya yg baik itu datangnya dari Dia dan aku sebagai hambanya tetap redha dengan semuanya...ape pun aku perlu tunggu 3 minggu utk mengetahui keputusan itu...

Friday, December 3, 2010

congratulations to all of u...^_^

Well, bulan ini musim perkawinan dan musim mengawan..hee..Ramai schoolmates, coursemates and mates yang lain getting married..Waaa~ Ade majlis yang aku dapat hadiri ada yang tak..Mintak ampun mintak maaf mana yg aku tak sempat menghadirkan diri tuh ye..
ape pun

Congratulations to haslina & husband
Congratulation to princess nurul & Firdaus
Congratulations to sahril n patner
Congratulations also to kakyong & future husbad
Congratulations to fairuz statilla & azmir
congratulations to rosmiza for the new baby
congratulations to shidah n alul yg sarat mengandung
Congratulations also to yune n redz for uncoming baby
congratulations o all of u....
^-^

Aku suke tengok org kawen nih..heee ^^
Aku?
insha allah, tahun depan akan berlangsung

So, malam ni aku akan hadir majlis pernikahan kawan sekolah..haslina wahab....Mesti die sedang berdebar-debar sekarang nih..

Thursday, December 2, 2010

tinggal sebulan je

wah!
xsangka ari ni 1 December 2010
xsmp sebulan tahun baru akan hadir
mmm....xsabarnya nk masuk tahun baru
tp masuk tahun baru juga bereerti aku semakin dewasa
atau dengan erti lain semakin tua
^_^

hePPy biRthdaY aDik..

hepy besday untk adikku Muhammad Fadhil
semoga panjang umur
dimurahkan rezeki
dijauhkan segala penyakit yg merbahaya
dipermudahkan segala urusannya
dilindungi dan dirahmati olehNya
dan ceria-ceria selalu
semoga kebahgiaan ini menjadi milikmu..
luv u~~

Friday, November 26, 2010

SPM sudah tiba

SPM telah bermula dua hari yang lalu sehingga 16 Dec ini. Untuk adikku Muhammad Fadhil, aku doakan die berjaya dalam exam ini. Semoga die diberikan ketenangan hati dan minda ketika menjawab soalan nnt. Begitu juga dengan sepupu-sepupuku di kampung..all the best to all of u....semoga impian kalian semua akan tercapai hendaknya...


ini adik aku..tengok! dia lebih besar dan tinggi dari aku tp aku lebih comel dari die..hehehe

::aweks engagement::

salah seorang sahabatku yg bertunang pada sabtu lalu..semoga hubungan mereka berdua akan kekal selamanya..












Saturday, November 13, 2010

dan esok....


aku akan menduduki ujian Mtest utk pengambilan kpli..
ini adalah kali keempat..
bersediakah aku???
hohoho..masakla kau ilyani..
buku pun xpegang lg..
pegi cameron sempat pula..
apepun.....
harap2 esok aku dpt jawab dgn penuh ketenangan...
doakan utk aku ye..
@_@

aku ke mana??

hehehehe..aku ke sini..@_@




en.tunang mencari pokok bunga untuk dibawa balik..


aku tersenyum...

menunggu cik tunang yg sibuk menari ketenangan...


dan aku disini


dan dia disana...

termenung memikirkan sesuatu

aku pun sibuk nk tiru die

aku dan die..

gambar aku yg menggedik..ahakks

Thursday, November 11, 2010

:: selamat bercuti ::

Wahwahwahh. Seronok bukan kemain lagi bila dapat cuti 3 ari.. Hehehehehe :) dalam kepala otak ini sudah berkira-kira aktiviti-aktiviti yg akan dilakukan...jom kite tengok apa yg aku lakukan sepanjang 3 hari bercuti....

hari pertama
pagi: seperti biasa menghabiskan masa berjogging di lake garden seorang diri..huhuhu..xde sape nk teman sbb sume org sibuk nk raya..padahal raya deepavali je

petang: menjadi anak dara yg baik sbb berada di rumah sentiasa..hehe, boleh wat menantu ni


hari kedua
pagi: mood heppy ckit sbb dapat jogging ngan en.tunang di kaki bukit larut..wah! semput wei jogging kat sini..last skali jogging kat bukit larut sebelum puasa ari tu..hmmm, almost 4 month..patutla semput lain macam!lokasi bukit larut hanya dipilih sekiranya en.tunang ikut serta..kalau aku sorang-sorang aku g lake je...pastu kitaorg melepak di BERMISE POOL..mmg best!!!

petang: balik kampung dengan mak..pas pusing satu kampung, baru balik umah..sebagai balasan kami dibekalkan buah jampu air dan pucuk salang sebagai buah tangan.. hahaha...time kasih maktih..


hari ketiga
pagi: macam biasa aktiviti menguruskan badan yg sedia kurus ini di lake garden..:))

petang: mendapat undangan en.tunang utk pegi ke karnival jom heboh di batu kawan, pulau pinang...mak oiiii! jam punya dasyat..aku rasa klu jalan kaki lg cepat dr naik kete..pe pun time kasih eh sbb bawa kite jalan-jalan..


itu la aktiviti-aktiviti yg dilakukan sepanjang 3 hari bercuti..dan esok aku mau cuti lg sbb en.tunang ajak pegi cameron...sbb ape esok? sbb esok xramai org sbb esok adalah hari bekerja..berapa banyak sbb la ilyani...

Friday, November 5, 2010

dia datang lg..((

bangun pagi td terasa sengal2 satu badan..mata pun dh berair ngan bertaik..suara dh serak-serak basah ala-ala rock gitu...jalan pun dh xbrapa betul..DAH SAH NI!

die datang lg..

VIRUS DEMAM telah kembali

haish...perasaan sungguh xbesh..

Wednesday, November 3, 2010

*¨*•♫♪♪♫•*¨*••*¨*•♫♪♪♫• .....

hari ini hari ahad. aku bangun pagi, gosok gigi cuci muka dan mandi. aku tengok telefon bimbit samaada ada apa-apa message untuk aku.

aku cari baju dan tudung untuk dipakai. terus pilih dan sarung ke badan. nampak kena, aku terus pin segala. tepek bedak di muka sedikit. terus menangkap wallet serta handphone. aku cari kunci kereta dan tutup suis lampu di bilik.

aku keluar dengan penuh senyuman. aku ke taman tasik meneruskan aktiviti aku. selesai jogging satu pusingan taman tasik aku balik. aku tengok telefon bimbit samaada ada apa-apa message untuk aku. ade message dari die. die mengajak utk bekfes sekali.

selesai bekfes, teman die ke Lenggong utk membeli barang. tepat pukul 12.30, sampai tepeng, aku terus pulang. pulang dengan riang. girang kerana hari ini dapat meluangkan masa dgn die. seolah-olah terasa ade bunga di hati.

alhamdulillah. terima kasih Tuhan.


p/s: kejadian ini berlaku pada hari ahad lalu, tetapi baru hari ini berkesempatan nk post kan....

Monday, November 1, 2010

i miss someone!

I miss someone.
Someone who's always in me.
A friend that shares everything with me.
I miss you.
I miss us.
I remembered the first time we actually says hye..
Play together back from school.
hanging together when we grow up.
Its was a wonderfull memories.
I miss that moments.
To share 14 years of my life with a friend like you..






Monday, October 25, 2010

♫♪♪♫ selamat hari lahir sayang ♫♪♪♫

selamat hari lahir sayang
semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki yg melimpah buat kamu
semoga kamu sentiasa dilindungi olehNya selalu
semoga kamu diberikan kesihatan yang baik
semoga Allah makbulkan doa2 kamu, insha allah
semoga hubungan yg kite bina ini berpanjangan hingga akhir hayat
semoga kasih sayang diantara kite tidak akan luntur

*sayang kamu*

Friday, October 15, 2010

Dia Pergi

akhirnye die pergi meninggalkanku
pergi jauh meninggalkan diri ini
teman yg pernah dekat dihati
membawa diri kerana kekecewaan diri
entah bila kite akan ketemu lg
ketahuilah kamu bahawa aku pasti akan merindui dirimu
kerna kamu masih berada dihati ini




Thursday, October 14, 2010

selamat hari ulang tahun ilyanie...

hari ini genapla usia aku 26 tahun
syukur pada ALLAH
kerana memberikan aku kesempatan
untuk menikmati betapa indahnya kehidupan ini

untuk diri ini
aku doakan semoga sentiasa dilimpahi kasih sayang
semoga terus tabah, kuat, dalam meniti
setiap saat dan detik dibumi Allah ini
semoga aku tersenyum dalam mengharungi
kehidupan yg akan datang

Wednesday, October 13, 2010

::: What You Waiting For :::

Jom layan lagu ni....



Friday, October 8, 2010

29 SEPTEMBER 2010..

ape yg berlaku telah pn berlaku
tragedi 29 September 2010 xmungkin dapat ku lupakan
kepada org yg berkenaan
aku xkan halalkan setiap sen yg kamu ambil
jangan fikir kamu akan terlepas
i'allah, ALLAH tu maha berkuasa
pasti kamu akan mendapat balasannya
ALLAH mendengar doa setiap insan yang teraniaya
aku juga berdoa semoga kamu xkan hidup aman hingga nafas terakhir

Wednesday, September 29, 2010

cerai????

bkn aku ye..
terkejut dengan cerita yg disampaikan oleh ex officemate di ipoh dulu..orgnye muda lg, br 24 tahun, comel je org nye..katanye die dicerai oleh suaminya talak satu...aku turut rasa simpati ape yg menimpanye..ye la, usia perkawinan mereka blum lg mencecah 4 tahun dan anak nya plak br nk mencecah 3 tahun...katanye suaminya menghantar lafaz cerai melalui sms je..sungguh tdk beradap betul la lelaki itu..kalau iye pun, ape salah nye berbincang dulu..fikir la masa depan anaknye itu..kecian pada budak kecik tu...yg paling aku geram tu, die ceraikan isteri die hanya beberapa hari selepas hari raya sbb gilekan janda anak 2..ape yg janda tu mandrem kat laki tu pun aku xtau..

kepada ida, aku doakan die tabah menghadapi dugaan ni..sesungguhnya ape yg berlaku pasti ade hikmahnye...smoga ape yg berlaku ni menjadikan kamu leh tabah dan matang dalam menempuhi kehidupan ini..dan aku pasti akan mengambil iktibar dgn apa yg berlaku ini, smoga ianya tdk berlaku kpd ku kelak....

Sunday, September 26, 2010

^_^

berada di gate cafe bersama en tunang menikmati makan malam..ngeeeeeeeeee

Thursday, September 16, 2010

trima kasih semua....

Agak lame gak aku x update blog ni..besela agak sibuk dgn kerja2 harian working,meeting, eating, dating) dan kedatangan syawal..ehehehehe..sempena syawal yg mulia ini, aku dpt hadiah yg paling bermakna dlm hdp ku..ku bersyukur kepada mu Ya Allah..Hadiah yg paling bermakna tu adalah, aku bakal menjadi milik org..kini ku telah dikurniakan seorang kekasih yg bakal menjadi hubby aku, yang akan memimpin kehidupan aku, yang akan menjage aku, sepanjang hayatnye..ku berharap agar kurniaan NYA itu adalah yg terbaik utkku..insyaallah..

btw, thanks to all yg wished me..doakan ape yg ku miliki sekarang akan sentiase ku miliki hingga ke akhir hayat..kepada suha, eija, gee, ewah, awek yg sanggup teman aku dri make up smp la majlis tamat dan teman-teman yg lain yg sudi hadir, thanx so much..nnt kenduri korang aku dtg plak..huhuhuhu..untuk BONDA tercinta time kasih xterhingga sbb byk tolong anakmu ini utk menjayakan majlis ini...luv u so much..

jom layanz pic-pic ni..

























Wednesday, September 15, 2010

SALAM AIDILFITRI

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
buat
BONDA yang tercinta
AHLI KELUARGA
KAWAN-KAWAN
SEDARA MARA
JIRAN TETANGGA
dan
semua yg mengenali diri ini
saya menyusun sepuluh jari
memohon maaf di atas
segala salah dan silap
serta
keterlanjuran kata
sepanjang perkenalan kite
sama ada sengaja mahupun tidak
smoga aidilfitri ini membawa seribu rahmat buat kite semua
i'allah

Saturday, September 4, 2010

dapat bonus...^_^

smalam berbuka puasa bersama staff2 ofis dekat taiping golf resort..
hmmm, makanan die xbrapa nk best..
best lg mak aku masak...huhuhuhu..
tp apa yg bestnye, boss bg bonus...
klu org gomen dpt RM500
aku dpt berganda...hahahaha
thanx u boss...
mmmuacccchhh ckit..
tp apa yg xbestnye
bonus itu telah ku habiskan hari ini...
tp xpe, duit gaji masih ade lg
^_^

Tuesday, August 31, 2010

KISAH AKU DAN DIA~♥♥♥♥

kisah kali pertama aku jatuh cinta
dengan dia yang bukan milikku
but it's ok..aku takkan merana
sbb aku percaya
dlm hidup ni kita takkan dapat semua
lagipun masa depan bukan milik kita
aku sendiri tak tahu dengan siapa jodoh aku

setelah itu, aku fikir aku takkan jatuh cinta
tapi ianya berubah bila aku jumpa dia
tiba-tiba rasa berdebar dalam dada
ada masa teringatkan dia
dalam tidur, dalam jaga

kalau org tanya aku
kenapa aku suka dia?
aku pun tak tahu nak jawab apa
bukan sebab rupa, apatah lagi sebab harta
dia cuma orang biasa
yg xpunya apa-apa
tapi sentiasa bersyukur dgn apa yg ada

Aku sentiasa memohon agar dia
adalah yang terbaik utk aku
sentiasa menyayangi aku dan menyintaiku
yang sentiasa ade dikala aku menangis dan ketawa
yang boleh menjaga
dan memimpinku hingga akhir hayat
dan juga yg boleh membahagiakan
aku sebagaimana mak dan arwah abah berikan kebahagiaan pada ku selama 26 thn ni...
AMIN...

Friday, August 20, 2010

::countdown::

25 hari lg



selamat tinggal...



dan



SELAMAT DATANG =)

Thursday, August 12, 2010

KANTOI!!

smalam aku pergi interview spa perak di ipoh
utk jawatan pembantu veterina (menggunakan sijil spm utk memohon jwtn ni)
aku pun xtau camne leh dpt jawatan ni
byak-byk jawatan yg aku mohon, jwtn ni gak yg sangkut
nk dijadikan cerita, semasa berlangsungnya interview itu aku telah KANTOI
huhuhuhu

penemuduga: awak blajar stakat spm je ke?
aku: tdk, pas spm sy sambung form 6
penemuduga: ok, slps form 6 sambung blajar x?
aku; x...saya keje..
penemuduga: oooo..result stpm dapat brapa
aku: 4 prinsipal
penemuduga: thants gud...xdpt mana2 univrsiti?
aku: x...
penemuduga: betul ni?
aku: walaupun 4 prinsipal, result sya tidak la sebagus mana
penemuduga: ok, abis tu tahun 2007 awak buat ape?
aku: keje

penemuduga pun menyelak kertas2 di depannya..

penemuduga: UMT tu ape?
aku: universiti malaysia terengganu encik
penemuduga: tau pun...abis tu xpernah blajar kat c2?
aku: dengan muka yg kelat2 masam...sebenarnye encik, saya pernah blajar kat c2..sy ambl kos....bla bla bla.......(dengan panjang lebar aku cerita pasal aku study dulu)

hah! kan dh kantoi...camne lah penemuduga ni tau yg aku ni student UMT dulu..sedangkan masa ini jwtn kosong ari tu, aku tulis pendidikan stakat spm je...dalam sijil pun aku dh bawa keluar sume sijil2 masa kat u dulu...dasyat la diaorg ni...nasib baik la penemuduga ni sporting gile..sebelum berakhirnye sessi interview, diaorg ckap: klu ada rezki awk tu adala.....(ayat penyejuk hati la tu)

p/s: waaaaa....sedih! camne leh kantoi ni....


Wednesday, August 11, 2010

ramadhan sudah tiba...


salam ramadhan...
alhamdulillah bln ramadhan sudah tiba..
smoga ramadhan kali ini membawa seribu keberkatan dan keinsafan buat kite semua..
^_^





Friday, July 16, 2010

untuk kamu sayang...

awak
terima kasih sbb hadir dlam hidup ini
dan
menjadikan hidup ini begitu indah

Thursday, July 15, 2010

comel je diaorg ni...^_^

download dari fb eija...
suke tengok...
comel je budak-budak ni..
hilang sume stress..
^_^


Tuesday, July 13, 2010

si DIA membuat kejutan...

terharu dan tersentuh
kejutan yg dilakukan oleh si dia
sebaik sampai di taiping
terima kasih buat kamu ye

rindu..

telah selamat sampai di taiping malam td
w/pun hanya beberapa jam meninggalkan kl
namun, rindu masih berbekas dihati
gelak tawa, gurau senda dan tangisan
bergabung menjadi satu irama
sehingga mencipta satu memory yg sukar dilupakan....

Saturday, July 10, 2010

ingin berjumpa kamu...

malam ini akan ke kl bersama cik lai
sempena majlis perkahwinan seorang sahabat di PJ
smoga kami berdua terlindung dari segala malapetaka
dan selamat smp ke destinasi yg dituju
kepada sahabat handai yg berada di kl
nantikan kedatangan kami berdua
xsabar rasanya hati berjumpa dgn kalian semua
smoga pertemuan ini menjadi penawar rindu selama ini

Thursday, July 8, 2010

kepada sahabatku......

tahniah dan selamat pengantin baru
kepada
Mohd Rudwan dan pasangannya Norsafarina
yg belangsung minggu lepas
smoga kalian berdua tabah mengharungi alam rumahtangga
smoga suka, duka, tawa dan rajuk selama ini
menjadi satu adunan yg indah sekali dalam hidup kalian
dan
nantikan kedatangan kami semua pada ahad ini
pasti akan menggemparkan majlis kalian...
^_^
.

.


Tuesday, July 6, 2010

^_^

alhamdulillah...episod 1 telah berlalu
smoga apa yg berlaku sebelum ini akan mematangkan aku
dan
menjadikan aku lebih tabah pada masa akan datang
smoga episod-episod akan datang dipermudahkan seperti direncanakan..

Friday, July 2, 2010

nk tengok....

hari ni ambl halfday..
sukenye..
jngan jeles ye..
nk tengok cincin ngan en H
ada sape2 nk ikut??

Tuesday, June 29, 2010

BATU KURAU BANJIR???

banjir kilat di batu kurau..sekitar jam 7.30 malam, setelah 2 jam menunggu, aku mencipta sejarah apabila meredah banjir tersebut setinggi paras lututku..hanya tawakal dan doa mengiringiku...











Saturday, June 26, 2010

Mukjizat di sebalik BISMILLAH...

tazkirah di hari Jumaat...juga kiriman dari seorang sahabat..sekadar berkongsi ilmu dengan teman-teman..


BISMILLAH adalah sebutan/nama singkat dari lafaz 'BISMILLAHIR ROHMAANIR ROHIIM' yang bermaksud 'Dengan nama ALLAH Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang.'


KELEBIHAN-KELEBIHAN BISMILLAH

1. Yang pertama ditulis Qalam adalah BISMILLAH. Maka apabila kamu menulis sesuatu, maka tulislah BISMILLAH pada awalnya kerana BISMILLAH tertulis pada setiap wahyu yang Allah turunkan kepada Jibrail..

2. ' BISMILLAH untukmu dan umahmu, suruhlah mereka apabila memohon sesuatu dengan BISMILLAH. Aku tidak akan meninggalkannya sekejap mata pun sejak BISMILLAH diturunkan kepada Adam. '(Hadith Qudsi)

3. Tatkala BISMILLAH diturunkan ke dunia, maka semua awan berlari ke arah barat, angin terdiam, air laut bergelora, mendengarkan seluruh binatang dan terlempar semua syaitan.

4. Demi Allah dan keagunganNya, tidaklah BISMILLAH itu dibacakan pada orang sakit melainkan menjadi ubat untuknya dan tidaklah BISMILLAH dibacakan di atas sesuatu melainkan Allah beri berkat ke atasnya.

5. Barangsiapa yang ingin hidup bahagia dan mati syahid, maka bacalah BISMILLAH setiap kali memulakan sesuatu perkara yang baik.

6. Jumlah huruf dalam BISMILLAH ada 19 huruf dan malaikat penjaga neraka ada 19 (QS. AL Muddatsir: 30).Ibnu Masud berkata: ' Sesiapa yang ingin Allah selamatkan dari 19 malaikat neraka maka bacalah BISMILLAH 19 kali setiap hari. '

7. Tiap huruf BISMILLAH ada JUNNAH (penjaga/khadam) hingga tiap huruf berkata, ' Siapa yang membaca BISMILLAH maka kamilah kekuatannya dan kamilah kehebatannya. '

8. Barangsiapa yang memuliakan tulisan BISMILLAH nescaya Allah akan mengangkat namanya di syurga yang sangat tinggi dan diampunkan segala dosa kedua orang tuanya.

9. Barangsiapa yang membaca BISMILLAH maka akan bertasbihlah segala gunung kepadanya.

10. Barangsiapa yang membaca BISMILLAH sebanyak 21 kali ketika hendak tidur, maka akan terpelihara dari gangguan syaitan, kecurian dan kebakaran, maut mendadak dan bala.

11. Barangsiapa yang membaca BISMILLAH sebanyak 50 kali di hadapan orang yang zalim, hinalah dan masuk ketakutan dalam hati si zalim serta naiklah keberanian dan kehebatan kepada si pembaca..

sekadar renungan.....

kiriman dari sorang teman maya..Mungkin ramai dh lihat email ini..sekadar berkongsi buat renungan kita bersama...

gambar ini diambil oleh seorang jurufoto yg telah melariskan jualan akhbar di Perancis pada hari ia disiarkan


kisahnya bermula apabila pasangan (suami? isteri?) kepada burung layang-layang ini terlantar antara hidup atau mati, kerana dilanggar oleh kereta ketika terbang rendah.

Disinilah ia menghantar makanan kepada pasangannya itu, dan menemaninya dengan penuh setia dan kasih sayang..


Sekali lagi ia terbang dan datang membawakan makanan, namun ia sangat terkejut apabila mendapati pasangannya telah mati..ia cuba menggerak-gerakkan pasangannya itu..satu keadaan yang jarang dilihat bagi burung atau binatang sepertinya..

Menyedari pasangannya sudah tidak bergerak, dan tidak akan kembali lagi kepadanya, ia mengeluarkan bunyi seolah-olah sdang menangisi pemergian itu dengan hiba..

dan akhirnya menerima hakikat bahawa pasangannya itu telah pergi meninggalkannya buat selama-lamanya...
hidup menjadi sepi



begitulah kasih sayang yang Allah cuptakan antara sesama makhluknya..Manusia bagaimana?
pastinya burung yang ditinggalkan pasangan...hidup menjadi sepi..kita manusia.....?


Tuesday, June 22, 2010

BINGKISAN UNTUK ABAH

lelaki itu tersenyum gembira
menyambut kelahiran puteri sulungnya
dipanjatkan rasa syukurnya ke hadrat ilahi
di atas kurniaan yg berharga itu
lalu iqamat dibacakan di telinga kirinya

hari demi hari
puteri itu dibelai dan dijaga dengan penuh rasa tanggungjawab
dibesarkan bagai menatang minyak yang penuh
dimanjakan dengan belaian guraumu yang indah
apabila kesalahan dilakukanku kemarahanmu membara
rotan melengkari tubuhku
air mataku mengalir dipipi
namun, ku mengerti bahawa
itu didikan supaya aku menjadi insan yang berguna

ketika usiaku semakin menginjak dewasa
kau pergi meninggalkan aku
meninggalkan seluruh keluargamu
hidupku begitu sunyi setelah pemergianmu
kau membawa sekali semangatku ini
untuk seketika aku merasa kehilangan

Pemergianmu mendewasakan aku
mengajar aku betapa penting erti hidup
untuk menjadi insan yang berguna

pemergianmu mengajar aku
bagaimana harus mencintai dan menyayangi
bagaimana harus tulus berkorban dan bersabar
bagamana harus berjuang demi anak-anaknya

hingga saat terakhir hayatmu
engkau terus berdoa demi kebahagiaan anak-anak
semalam aku menemuimu
aku menangis
mengenang segala salah dan dosaku kepadamu
bersama embun fajar aku sertakan doa
semoga kau mendapat tempat terbaik disisiNya


Saturday, June 19, 2010

cinta pandang pertama???


masihkah korang ingat cinta pertama korang?
aku ingat lg
cinta pandang pertama aku..
atau lebih kepada cinta tepuk sebelah tangan
masa tu aku tingkatan 1 dan dia tingkatan 3
kawanku kata itu cinta monyet
ada aku kisah
yang aku tau aku rasa bahgia je bila nmpk die
aku pun xtau ape keistimewaan die..
nk kata hensem tu biasa je
mungkin kerana karakter die
bermula dari cinta pandang pertama itu
aku mula mengerti erti rindu, kasih dan sayang
yang mengajar aku bahawa hidup ini perlu ada masam manisnya
tawa, tangis, gurau senda, rajuk
semuanya bersatu menjadi satu
yang membentuk warna-warna kehidupan
yang lebih indah dari biasa
pujangga mengatakan cinta pandang pertama sukar dilupakan
ya, aku akuinya
bukan mudah untuk melupakan dia
bertahun juga untuk aku mencari penggantinya
tp ianya bukanlah pengakhiran bg ku
tetapi titik permulaan bagi satu kehidupan yang baru
yang mana aku sedia untuk menghadapinya

:::BOS BARU:::

topik pagi ni bos baru...hehehe..masuk ari ni dh 5 ari bos baru start keje..nama bos baru aku ni Dipo Nogoro bin Janius, adik ipar bos aku yg lama dulu....tengok nama die pun dh semacam kan...bos aku ni org indonesia tp dah lama menetap kat malaysia, muda lg mayb around 30 something...

dia ada kat tepeng 2 hari seminggu je, yg selebihnya kat kl.....i like...^_^
klu nk compare ngan bos lama, yg ni lg dasyat...luaran nmpk sempoi gile tp dalamannya die, tegas beb...klu dulu boleh gak mengulat sekali sekala tp yg ni xbrani aku...keje die mesti siap ontime...klu xde keje pun, kene pandai2 cari keje...huhuhuhu....

tp aku suke cara die...keje die mmg sistematik... dari A sampai Z, haruslah ikut prosedur..dari benda yg remeh hingga la yg sebesar2nya, haruslah PERFECT....

ape2 pun aku harap hubungan ktorg berjalan dengan lancar..hub bos ngan pekerja eh! jangan slah anggap plak...:p



Wednesday, June 16, 2010

cuti-cuti_samb

perjalanan dari batu kurau ke kota bharu...
ada suka-teruja-marah-bengang...
sume ada...
jom layan...

di tasik banding
adikku yg bongsu


my cousin yg sengal...:p

wajah bakal pengantin

dgn ines yg comey...


nurul izzati qistina..







pakjang yg baru pertama kali menerima menantu



sebahagian drpd rombongan lelaki