Friday, May 31, 2013

::NURIN & KUCING ::

nurin sangat suka dengan kucing. setiap kali nampak kucing, nurin sangat excited..w/pun kami tidak membela kucing, tp kat rumah masih ada kucing kepunyaan jiran sebelah. bila kucing lalu depan pintu, nurin siap jerit2 lg...

video ni diambil minggu lepas masa kat rumah saudara..anak kucing tu syok dok main cakar2 kaki nurin..mula2 nurin ok je, pastu bila anak kucing tu agresif, nurin dh mula takut..hehehe..comey je masa anak kucing tu main gigit2 kaki nurin...

video



 

Wednesday, May 29, 2013

Selamat Pengantin Baru SIL!!!

minggu lepas agak bz buat kami sekeluarga mertua..adik iparku, norshuhada kawen. letihnya terasa sampai hari ini..biasalah, nama pun kenduri..masa kawen dulu pun mcm ni gak kan.

bermula khamis malam, kami sekeluarga mula berkampung di rumah mertua..adik beradik suami semua dh sampai termasuklah cik pengantinnya. Banyak kerja nk buat, dan aku mcm biasa la tolong mana yg patut. katanya menantu solehah kan..hehehe

 

Akad nikah di lakukan pada jumaat pukul 10 pagi di masjid..Ada 3 pasangan pengantin semuanya siap sedia menanti.Alhamdulillah, dengan satu lafaz shuhada sah menjadi isteri sahril.



Sepanjang persiapan kenduri ini, nurin sangat behave. ni yang ibu lg bertambah sayang. Masa akad nikah pun baik je die..cuma ramah sangat, pantang orang lalu je nk tegur... Sama juga masa hari kenduri..Sangat behave, cuma masuk t/hari ckit dh meragam ckit, tu pun kejap je..mungkin lapar agaknya..pas makan dh ok...ptg ckit suh tido xmau, padahal mata tu nk buka pun xlarat..mengamuk dlm buai..dlm pukul 5.30 ptg baru tido



 hasil kerja tanganku..:)
 
 
kepada shuhada dan sahril, kami semua doakan agar perkahwinan yang dibina ini kekal bahagia hingga ke jannah. Tabahkan kati, bertolak ansur dan saling hormat-menghormati, insha allah aman bahagia...barakallah!!!

Tuesday, May 14, 2013

YEAY! saya sudah merangkak

Awal bulan ari tu, nurin tiba2 demam panas selepas balik umah maktoknya..dlm pukul 4am, check suhu dh 38..terus ambl air lap badan die..pg tu dh ok ckit..esok tu plak, demam lg..risau juga sbb en.suami o/station ke kl..rupa2nya nurin demam sbb nk ringan badan..n lucky demam nurin xteruk dan tdk merengek seperti baby2 lain..nurin still aktif mcm biasa walaupun demam.

Alhamdulillah, hari khamis kalau xsilap nurin dh mula merangkak tp beberapa tapak je...hari ke3 dh semakin laju, dh pndai seimbangkan badan.reaksi ibu die? mesti la teruja..ntah ape2 ibu nurin ni, anak orang lain dh berjalan pun, anak ko baru merangkak dh kecoh! tp ada aku kisah!!!

yang penting, sy dan en.suami sangat happy..perkembangan nurin sentiasa meningkat dari hari ke hari..ada je akalnya..bg kami berdua, perkembangan setiap baby adalah berbeza, ada yg cepat dan ada juga yg lambat, bg kami berdua nurin terletak di tengah2..tidak terlalu cepat dan tidak terlalu lambat..sedang2 je...

Baby nurin dh pun 10 bulan pada 29/4 ari tu..apa yg nurin dh pandai pada ketika usia ini:
  • suka minum air masak klu nk compare dulu
  • suka makan
  • suka memanjat, adakalanya jatuh tp ktorg buat xtau..sbb klu ktorg tegur confirm nangis
  • dh mula merangkak
  • suka memunggah barang2
  • suka mengutip, ada je benda jmp pastu makan
  • dh pandai salam dan kiss
  • dh pandai tepuk tangan especially bila kita kata nurin pandai
  • dh pandai nangis bila ibu pergi kerja
apa lg ek? nnt2 la update lain. ni video masa hari ke3 nurin merangkak

video

campur sudah~~sedih

little bit upsad today...baby nurin dh campur susu pg td, ibu tdk berupaya lg menghasilkan bekalan susu yang mencukupi utk nurin.susu ibu semakin kering.maaf sayang, ibu dh cuba tp masih juga tdk berupaya..

mulai hari ini nurin kene berselang seli dgn susu tepung..kalau ibu xbekerja mungkin kamu dapat menikmati susu ibu dengan lebih lama lg, mungkin sehingga kamu berusia 2 tahun..tp apakan daya, komitmen kita sekeluarga agak tinggi sayang..harap kamu memahami situasi ibu.

sbg percubaan, ibu pergi ke manjaku utk usha susu yg baik utk baby nurin..last, ibu beli anmum pek yg kecil..klu xsilap RM14.90 kat manjaku..pg td try bancuh bg kat baby nurin nk tengok reaksi die mcm mana..rasa mcm ok tp mungkin nurin perlukan masa utk biasakan diri minum susu tepung..

ape pun, ibu bersyukur..walaupun, susu ibu dh berkurangan tp ibu masih lg mampu menyusu kamu sayang..ibu doakan nurin membesar dengan sihat dan dijauhi dengan penyakit yang berbahaya..ibu sayang nurin sangat2, maafkan ibu ya sayang...

suka tengok pic ni..baby nurin tidur menonggeng dalam kereta sambil minum susu..mudah-mudahan, ibu dapat menyusu kamu hingga kamu berusia 2 tahun sayang w/pun ibu terpaksa campur susu.