Monday, May 14, 2012

cuti-cuti Malaysia:- KL lagiiii~~~

cuti-cuti malaysia kali ini ke kl untuk yg ke berapa kali pun aku xpasti....hehehehe...tujuan utama antar mak ke rumah abg untuk majlis konvo adik aku kat dewan picc yg berlangsung esok...disebabkan majlis tersebut berlangsung hari selasa, kami suami isteri xdpt join...ktorg gerak dari rumah pukul 2 ptg lepas en.suami abis keje....

so, alang2 pegi kl, kami suami isteri berpakat nk melawat sahabat aku di hospital serdang..actually aku yg paksa en.suami pegi melawat ila... ktorg gerak dari putra height dlm kul 10.30pg sbb en.suami xpernah pegi hosp serdang..sebelum tu, ktorg pusing2 dan cuci mata kat putrajaya..dalam 11.30 ktorg smp hosp serdang, disebabkan waktu melawat pukul 12 kami berdua lepak dkt cafe hosp....wah! environment hosp ini sangat bagus berkali2 ganda klu nk compare dgn hosp taiping..huhuhu..aku suka hosp ni...ila duduk kat ward kelas 3 tp walaupun 3rd class, sangat selesa ok..satu ruang tu hanya menempatkan 6 org pesakit je..jd xla sesak sangat..klu di taiping ward kelas 3, ward bersalin die macam dorm asrama sekolah...sangat padat...ada ketikanya pesakit hanya diletakkan di atas tilam tanpa katil....aku xdpt bayangkan bila aku bersalin nnt..huhuhuhu..hopefully masa nk bersalin nnt, pesakit xramai la...

sejam juga la aku chit chat ngan ila b4 die kene check ngan doktor pakar....klu result die ok, insha allah die akan discharge..klu x berkampung lg la kat hosp....dari hosp, ktorg gerak ke mid valley sempena expo baby...yg ini pun en.suami kene paksa pegi.... masa ktorg smp tu waktu kemuncak, dlm 2.30 ptg gitu...jd parking byk full..ktorg parking kat the gerden, bangunan sebelah mid valley...sian en.suami sangat stress melayan kerenah isterinya...:)

disebabkan barang dh byk dh beli, kami cuma beli pampers (pet-pet), 1 set rompers, bengkung utk ibu dan storage bottle (antumz - 1 bottle), botol susu (MAM) dan nursing bra...nk shopping lg tp en.suami sakit kepala, so terus balik ke taiping...sebelum tu singgah rumah nenek en suami dekat felda sg buaya, bukit beruntung....

ok, itu je nk cerita hari ni..:)

1 comment: